Arber Zeneli verruilt sc Heerenveen zo goed als zeker voor Stade de Reims. De aanvaller vertrekt vrijdag naar Frankrijk om de transfer af te ronden. Dave Bulthuis verlaat de Friezen voor het Zuid-Koreaanse Ulsan Hyundai FC.

Volgens de Leeuwarder Courant zijn Heerenveen en Stade de Reims het eens geworden over een transfersom van circa 4 miljoen euro voor Zeneli.

De Friezen maken zelf ook melding van de aanstaande transfer, al moet de 23-jarige buitenspeler volgens de Eredivisie-club nog wel tot een persoonlijk akkoord komen met Stade de Reims.

Zeneli speelt sinds de zomer van 2016 voor Heerenveen en kwam sindsdien tot honderd officiële wedstrijden, waarin hij 21 keer scoorde. De geboren Zweed deed donderdagavond nog negentig minuten mee in de kwartfinale van de TOTO KNVB-beker tegen Ajax (3-1-verlies).

Het vertrek van Zeneli is sportief een grote aderlating voor Heerenveen, dat een van zijn belangrijkste spelers kwijtraakt. De vijftienvoudig international van Kosovo miste dit seizoen slechts twee wedstrijden.

Bulthuis verlaat Heerenveen voor Zuid-Korea

Bulthuis vertrekt per direct bij Heerenveen. De 28-jarige verdediger tekent een contract bij Ulsan Hyundai FC, dat uitkomt op het hoogste niveau in Zuid-Korea.

Bulthuis kwam in januari vorig jaar transfervrij over van het Azerbeidzjaanse Gabala FK en speelde sindsdien 24 competitieduels voor Heerenveen. Hij had nog een contract tot medio 2020 in het Abe Lenstra Stadion.

De oud-speler van FC Utrecht, het Duitse 1. FC Nürnberg en het Azerbeidzjaanse Gabala was eind vorig jaar twee wedstrijden aanvoerder van Heerenveen, maar na de nederlaag tegen PSV op 24 november (3-0) speelde hij geen minuut meer.

Technisch manager Gerry Hamstra heeft vrede met het vertrek van Bulthuis. "Dave wilde graag nog een keer een buitenlands avontuur aangaan en ook wij stonden open voor een vertrek. We willen hem bedanken voor zijn inzet en wensen hem uiteraard het allerbeste toe in Zuid-Korea."

Heerenveen staat met 21 punten uit achttien wedstrijden op de tiende plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink speelt zondag een thuisduel met AZ.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie