Willem II heeft FC Twente excuses aangeboden voor het gedrag van een groepje supporters. Enkele Tilburgse fans gooiden woensdag tijdens de bekerwedstrijd tussen de twee teams vuurwerk (sterretjes) in een vak met supporters van FC Twente.

De sterretjes maakten deel uit van een protestactie. Fans van Willem II zijn het niet eens met de aangescherpte afspraken over vuurwerk in voetbalstadions. De clubleiding van FC Twente had de protestactie verboden omdat die te gevaarlijk zou zijn.

Een deel van de aanhang van Willem II hield zich niet aan het verbod en gooide dus ook sterretjes naar een lager gelegen vak met supporters van Twente. Daarbij raakte overigens niemand gewond.

"Willem II vindt het onacceptabel dat dit incident heeft plaatsgevonden en betreurt het zeer dat de gezondheid en veiligheid van FC Twente-supporters in gevaar is gebracht. De club werkt daarom mee aan de identificatie van de betrokken personen", meldt de Tilburgse club.

Tijdens de wedstrijd werden al drie supporters van Willem II uit het vak gehaald en meegenomen. Zij zagen niet hoe hun club in Enschede met 2-3 won en zich plaatste voor de halve finales van de KNVB-beker.