PSV neemt zaterdag voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen afscheid van voormalig hoofdtrainer Phillip Cocu en diens assistenten Chris van der Weerden en Ruud Brood.

Het drietal vierde de afgelopen seizoenen veel successen met PSV. Ze vertrokken afgelopen zomer bij de club uit Eindhoven.

Cocu (48) en zijn rechterhand Van der Weerden voerden PSV na zeven titelloze jaren in 2015 naar het 22e landskampioenschap. In de drie jaren daarop leidden zij PSV samen met assistent Brood nog twee keer naar de titel.

Vervolgens vertrok Cocu met Van der Weerden als assistent naar de Turkse club Fenerbahçe, waar hij al na vier maanden werd ontslagen.

Cocu, die deze zomer werd opgevolgd door Mark van Bommel, won met PSV naast drie landstitels ook twee keer de Johan Cruijff Schaal. Als interim-trainer pakte hij in 2012 de KNVB-beker.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Groningen (aftrap: 19.45 uur) krijgen Cocu, Van der Weerden en Brood uit handen van algemeen directeur Toon Gerbrands een aandenken aan de successen bij PSV.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie