Voor Gregory van der Wiel zit zijn avontuur bij Toronto FC er alweer op. De rechtsback is weggestuurd uit het trainingskamp van de Canadese club na een conflict met met manager Gran Vanney en kondigde donderdag zelf zijn vertrek aan.

"Ik wil gewoon winnen en doe daar alles voor, ongeacht wat de consequenties zijn", schrijft de dertigjarige Van der Wiel op zijn Instagram-pagina.

"Ik denk dat die mentaliteit een beetje te veel was voor hen en ze hebben besloten dat ze me dit seizoen niet meer nodig hebben. Teamgenoten en fans: ik ga jullie missen."

Van der Wiel maakte begin vorig jaar de overstap naar Toronto, dat hem overnam van Cagliari. De 46-voudig Oranje-international speelde 27 officiële wedstrijden voor de club uit de MLS.

Met zijn ploeg haalde de verdediger de finale van de Champions League in Noord- en Midden-Amerika. Daarin verloor Toronto na strafschoppen van Chivas Guadalajara.

'Ik was klaar om alles te geven'

Van der Wiel keek juist uit naar het nieuwe seizoen. "Het eerste jaar had ups en downs, maar ik vond het plezier terug en kon niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen."

"Ik was klaar om alles te geven", vervolgt hij. "Helaas zal er geen tweede jaar komen vanwege meningsverschillen met de technische staf."

Van der Wiel kwam behalve voor Toronto FC en Cagliari ook uit voor Ajax, Paris Saint-Germain en Fenerbahçe.