Mario Balotelli speelt de rest van het seizoen voor Olympique Marseille. De 28-jarige spits komt per direct over van OGC Nice, waar hij over een aflopend contract beschikte.

De binnenlandse transfer komt niet als een grote verrassing, want Balotelli wordt al enige tijd in verband gebracht met een overstap naar Marseille.

Balotelli speelde sinds 2016 voor Nice, maar kan dit seizoen niet op een vaste basisplek rekenen onder trainer Patrick Vieira. Hij deed slechts in tien van de eerste 21 competitiewedstrijden mee.

Toch kan 'Super Mario' terugkijken op een overwegend succesvolle periode bij Nice. De Italiaan speelde in totaal 76 officiële wedstrijden voor de Franse subtopper en kwam daarin 43 keer tot scoren.

Balotelli wordt ploeggenoot van Strootman

Balotelli begon zijn loopbaan bij het Italiaanse AC Lumezzane en brak vervolgens door bij Internazionale, waar hij van 2007 tot 2010 speelde. Daarna droeg de 36-voudig international van Italië achtereenvolgens het shirt van Manchester City, AC Milan en Liverpool.

Bij Marseille wordt Balotelli de ploeggenoot van onder anderen Kevin Strootman. De formatie van trainer Rudi Garcia bezet momenteel de zevende plek op de ranglijst met 31 punten, evenveel als nummer acht Nice.

Balotelli kan vrijdag al zijn debuut maken voor Marseille, dat het dan in eigen huis opneemt tegen nummer twee Lille.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Ligue 1