FC Barcelona heeft volgens De Telegraaf en Spaanse media de strijd om Ajacied Frenkie de Jong gewonnen. De Catalaanse club betaalt naar verluidt 90 miljoen euro en troeft daarmee Paris Saint-Germain af.

Volgens De Telegraaf, die zich deels zegt te baseren op Spaanse bronnen, zou PSG niet verder willen gaan dan 75 miljoen euro voor de 21-jarige middenvelder.

De transfer zal zeer waarschijnlijk komende zomer plaatsvinden, want De Jong sprak zelf al meermaals de wens uit om het seizoen bij Ajax af te maken. De spelmaker moet zelf nog wel tot een akkoord komen met de Spaanse kampioen. 

De Jong zou met 90 miljoen euro Virgil van Dijk aflossen als duurste Nederlander ooit. De verdediger ging in januari 2018 voor ruim 80 miljoen euro van Southampton naar Liverpool. 

De Jong sinds zomer 2015 Ajacied

In de zomer van 2015 werd De Jong voor het symbolische bedrag van 1 euro weggeplukt bij Willem II en heeft bij de hoofdstedelingen nog een contract tot medio 2022. De spelmaker speelde vooralsnog 43 Eredivisie-duels voor Ajax en maakte daarin vijf doelpunten.

De geboren Arkelaar debuteerde begin september in het Nederlands elftal in de oefenwedstrijd tegen Peru en maakte vervolgens indruk in onder meer de Nations League-wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland.

Barcelona is al maanden bezig met de komst van De Jong. Naast PSG zou ook Manchester City verregaande interesse hebben, maar de club van sterspeler Lionel Messi lijkt de strijd dus te winnen.