NAC Breda heeft zich opnieuw versterkt in de strijd tegen degradatie. De nummer zeventien van de Eredivisie neemt aanvaller Sullay Kaikai transfervrij over van Crystal Palace.

De 23-jarige Kaikai heeft een contract voor 1,5 jaar getekend bij NAC, melden de Brabanders maandag op de site van de club.

"Toen ik hoorde over de kans om voor NAC te kunnen spelen, was ik direct geïnteresseerd. Ik kan niet wachten om te beginnen en alles te geven. Ik ga proberen om direct van waarde te zijn", aldus de Engelsman met Sierra Leoonse roots.

Kaikai speelt sinds zijn vijftiende voor Crystal Palace, maar hij wist nooit door te breken bij de Premier League-club. De buitenspeler kwam tot elf officiële wedstrijden en één goal (in de League Cup) voor de 'Eagles'.

Om speeltijd op te doen werd Kaikai achtereenvolgens verhuurd aan Crawley Town, Cambridge United, Shrewsbury Town, FC Brentford en Charlton Athletic. Bij die kleinere Engelse clubs speelde hij 97 duels en maakte hij 21 doelpunten.

Derde winterse versterking voor NAC

NAC legde eerder deze winterse transferperiode al verdediger Khalid Karami (gehuurd van Vitesse) en middenvelder Ramon Lundqvist (transfervrij van PSV) vast.

De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag heeft na achttien wedstrijden evenveel punten als hekkensluiter De Graafschap (15). NAC speelt vrijdag een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie