Álvaro Morata verruilt Chelsea per direct voor Atlético Madrid. De Spanjaarden huren de spits voor anderhalf seizoen van 'The Blues'.

De 26-jarige Morata staat nog tot medio 2022 onder contract bij Chelsea, maar hij kan dit seizoen niet altijd rekenen op een vaste basisplek. Trainer Maurizio Sarri geeft in de spits vaak de voorkeur aan Olivier Giroud.

Morata droeg sinds de zomer van 2017 het shirt van Chelsea en kwam sindsdien tot 72 officiële wedstrijden en 24 doelpunten. De Spanjaard maakte anderhalf jaar geleden voor circa 80 miljoen euro de overstap van Real Madrid, waar hij een deel van de jeugdopleiding doorliep en zijn carrière in 2010 begon.

In de zomer van 2014 vertrok Morata naar Juventus, om twee jaar later weer terug te keren naar Real. Na één jaar bij de 'Koninklijke', waarmee hij in het seizoen 2016/2017 landskampioen werd en de Champions League won, verkaste de 27-voudig international dus naar Chelsea.

Zijn overstap naar Atlético betekent voor Morata een terugkeer bij de club waar hij tussen 2005 en 2007 in de jeugd speelde.

Chelsea trok Higuaín al aan

Chelsea hield al rekening met een vertrek van Morata en trok onlangs Gonzalo Higuaín aan. De spits werd dit seizoen door AC Milan gehuurd van Juventus. De 31-jarige Argentijn heeft een aflopend contract in Turijn.

Momenteel bezet Chelsea de vierde plek in de Premier League met 47 punten, 13 minder dan koploper Liverpool en 4 punten minder dan nummer drie Tottenham Hotspur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League