ADO Den Haag kan slechts één duel niet beschikken over Robert Zwinkels. De doelman werd maandag door de KNVB voor één wedstrijd geschorst na zijn rode kaart tegen VVV-Venlo (2-4-nederlaag). NAC-middenvelder Mounir el Allouchi moet twee wedstrijden toekijken.

De 35-jarige Zwinkels mist door de schorsing vrijdag de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De keeper ging zaterdag in de tachtigste minuut bij een 2-2-stand op het been van VVV-spits Peniel Mlapa staan.

Scheidsrechter Jeroen Manschot besloot na overleg met de videoarbitrage om de ervaren doelman van het veld te sturen en de bezoekers een penalty te geven. Die werd benut door Mlapa zelf.

Zwinkels kon begrip opbrengen voor zijn rode kaart. "Het was niet bewust, maar wel lelijk om te zien", zei hij tegen FOX Sports. "Ik kan me voorstellen dat de scheidsrechter mij hiervoor de rode kaart geeft."

ADO staat na achttien duels op de twaalfde plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk heeft slechts vijf punten meer dan hekkensluiter De Graafschap. Ook NAC, de tegenstander van vrijdag, staat op vijftien punten.

El Allouchi niet tegen ADO en De Graafschap

El Allouchi (24) mist behalve het thuisduel met ADO ook de degradatiekraker tegen De Graafschap. Het duel in Doetinchem wordt op vrijdag 1 februari gespeeld.

El Allouchi kreeg zondag in de derby tegen Willem II (2-0-nederlaag) direct rood van arbiter Björn Kuipers. De middenvelder van NAC schopte in de slotfase tegenstander Daniel Crowley van achteren neer.

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Eredivisie