FC Emmen-trainer Dick Lukkien hoopt dat zijn spelers de hele tweede seizoenshelft blijven knokken zoals zondag tegen PSV (2-2). De ploeg uit Drenthe gaat volgens de coach ondanks de stunt nog een zware degradatiestrijd tegemoet.

"We hebben een ploeg die nooit opgeeft en we zullen we ook in de hele tweede seizoenshelft keihard moet knokken om de punten binnen te halen", zei Lukkien zondag tegen FOX Sports.

"Maar doen we dat, dan zie je ook dat wij een taaie ploeg zijn om tegen te spelen. Ik heb goede hoop dat we minimaal nog een jaar op dit niveau blijven spelen. Vijftiende worden zou fantastisch zijn."

Door het gelijkspel tegen de koploper staat Emmen op de vijftiende plaats die aan het eind van het seizoen rechtstreekse handhaving betekent. Het verschil met hekkensluiter De Graafschap bedraagt slechts drie punten.

Onderin de Eredivisie begonnen PEC Zwolle, De Graafschap en FC Groningen met overwinningen aan de tweede seizoenshelft, waardoor de verschillen erg klein zijn.

Stand onder in de Eredivisie

  • 11. Fortuna Sittard 18-20 (-5)
  • 12. ADO Den Haag 18-20 (-13)
  • 13. FC Groningen 18-18 (-7)
  • 14. PEC Zwolle 18-18 (-11)
  • 15. FC Emmen 18-18 (-17)
  • 16. Excelsior 18-16 (-23)
  • 17. NAC Breda 18-15 (-19)
  • 18. De Graafschap 18-15 (-25)

Invaller Pedersen redt punt voor Emmen

Emmen kwam tegen PSV met 0-2 achter, maar invaller Nicklas Pedersen redde met treffers in de tachtigste minuut en in blessuretijd een punt.

"Dit voelt wel als een winstpartij, als je 0-2 achterstaat tegen een van de twee beste ploegen van Nederland en toch nog gelijkspeelt", aldus Lukkien. "Een heerlijk gevoel om in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren."

Het was de tweede keer dit seizoen dat Pedersen als invaller tweemaal scoorde. Ook tegen FC Groningen (1-2-zege) schoot de Deen twee keer raak in de slotfase.

De spits hoeft niet bang te zijn dat Lukkien hem de komende maanden als supersub blijft gebruiken. "Pedersen was vandaag niet fit genoeg om te beginnen. Maar hij kan heel erg goed voetballen en gaat echt nog wel in de basis beginnen dit jaar."

Zaterdag speelt FC Emmen uit tegen VVV-Venlo, de verrassende nummer zeven van de Eredivisie.

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Eredivisie