Oud-internationals Dirk Kuijt, John Heitinga en Kevin Hofland beginnen in mei aan de hoogste trainersopleiding van de KNVB, de zogeheten UEFA PRO. Zij behoren tot een groep van veertien trainers die aan de toelatingseisen voldoen.

Ook Kristof Aelbrecht, Rick Kruys, Rogier Meijer, Rob Penders, Aleksander Rankovic, Paul Simonis, Virgilio Teixeira, Jessica Torny, Dennis van der Ree, Dave Vos en Willem Weijs mogen beginnen aan de opleiding die vroeger bekendstond als de cursus Coach Betaald Voetbal.

Afgestudeerden kunnen na het behalen van dit diploma zelfstandig aan de slag als hoofdtrainer in het binnen- of buitenland.

De toelatingseisen voor de cursus zijn sinds 2017 veranderd, waardoor ervaring als speler minder belangrijk en ervaring als trainer belangrijker is geworden.

Oud-internationals met minimaal veertig interlands kunnen nog wel versneld instromen op de UEFA A-opleiding. Dit is na UEFA PRO de hoogste trainersopleiding in Nederland.

Kuijt (104 interlands) is momenteel trainer van Feyenoord onder 19, Heitinga (87 interlands) staat aan het roer bij het hoogste jeugdelftal van Ajax en Hofland (zeven interlands) is assistent-trainer bij Fortuna Sittard. René Eijer werd afgelopen zomer aangesteld als hoofdcoach van de Limburgers omdat Hofland nog niet de juiste papieren heeft.