Fran Sol verlaat Willem II alsnog per direct voor Dynamo Kiev. De Tilburgers hebben met de Oekraïners een akkoord bereikt over de transfersom.

Volgens het Brabants Dagblad wees Willem II maandagavond nog een bod van ruim 3 miljoen euro af. Een woordvoerder van de eredivisionist meldt dat de clubs er dinsdag alsnog uit zijn gekomen, al is niet bekend welk bedrag met de transfer gemoeid is.

De 26-jarige Sol vliegt dinsdag naar Kiev en tekent - onder voorbehoud van de medische keuring - naar verluidt een contract voor vijf jaar bij vijftienvoudig landskampioen Dynamo.

Het vertrek van Sol is een grote aderlating voor Willem II, want de Spaanse spits kwam in de eerste zeventien competitieduels van het seizoen dertien keer tot scoren voor de huidige nummer twaalf van de Eredivisie.

Alleen Luuk de Jong dit seizoen doeltreffender dan Sol

Daarmee was hij verantwoordelijk voor precies de helft van de totale doelpuntenproductie van Willem II. Alleen PSV-spits Luuk de Jong vond in de eerste seizoenshelft vaker het net (veertien competitietreffers).

Sol stond sinds de zomer van 2016 onder contract bij Willem II en kwam sindsdien tot 88 officiële wedstrijden, waarin hij 46 keer scoorde. De 'Tricolores' gaan deze transferperiode nog op zoek naar een vervanger voor de topscorer.

Willem II hervat de competitie zondag met de derby tegen NAC Breda, dat vier punten minder heeft en de zeventiende plek op de ranglijst bezet. Het duel in het Koning Willem II Stadion begint om 12.15 uur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie