Morten Thorsby, die in principe komende zomer transfervrij vertrekt naar het Italiaanse Sampdoria, zal voorlopig niet meetrainen met de eerste selectie van sc Heerenveen.

De 22-jarige Thorsby was zonder reden afwezig bij de eerste twee trainingen van het jaar, meldt Heerenveen maandag op de site van de club. De Noor ging daardoor vorige week al niet mee naar het trainingskamp van de Friezen in het Spaanse La Manga.

De middenvelder heeft maandag een gesprek gevoerd met de clubleiding van de huidige nummer tien van de Eredivisie. De uitkomst daarvan is dat Thorsby zal aansluiten bij de beloftenploeg.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de Scandinaviër bij Sampdoria een contract tot medio 2023 heeft getekend. Vooralsnog stapt hij echter pas in de zomer over naar de Italiaanse club. Er zou sprake van zijn dat Sampdoria hem per direct wil overnemen.

Thorsby kwam in de zomer van 2014 over van het Noorse Stabaek. Sindsdien kwam hij tot 122 wedstrijden en dertien goals voor Heerenveen. Dit seizoen staat hij op twaalf competitieduels, vijf goals, twee assists en twee rode kaarten.

Heerenveen hervat de Eredivisie zondag met een uitwedstrijd tegen Ajax.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie