De Johan Cruijff ArenA zal vrijdag een metershoge wand met beelden van Johan Cruijff onthullen bij de hoofdingang van het stadion in Amsterdam.

Er zal vanaf vrijdag ook een borstbeeld van de overleden voetballegende te zien zijn bij de ArenA. Hiermee wil het stadion de wereldberoemde nummer 14 eren.

De enorme wand bij de hoofdentree bestaat uit een mozaïek met zwart-witbeelden met neonaccenten uit de loopbaan van Cruijff. Het borstbeeld is van de hand van kunstenaar Guido Sprenkels.

Het stadion wijzigde vorig jaar zijn naam van Amsterdam ArenA in Johan Cruijff ArenA. Sindsdien is de oud-voetballer op diverse plekken terug te vinden, zoals op metershoge portretten aan de buitenkant van de ArenA en de toegangspoorten.

Fans van Ajax zijn ook bezig om een standbeeld van Cruijff bij de Johan Cruijff ArenA te krijgen. De werkgroep 'Deze man verdient een standbeeld' haalde vorig jaar oktober voldoende geld op voor de realisatie van het standbeeld, dat gemaakt zal worden door de Friese beeldhouwer en kunstenaar Hans Jouta.

Cruijff overleed in maart 2016 in zijn woonplaats Barcelona aan de gevolgen van longkanker.