Renato Tapia maakt het seizoen af bij Willem II. Feyenoord verhuurt de 23-jarige middenvelder voor een half jaar aan huidige nummer twaalf van de Eredivisie.

Tapia is maandagochtend direct al aangesloten bij de training van Willem II, melden de Tilburgers op hun site.

De 34-voudig international van Peru stapte in de winter van 2016 voor 1,5 miljoen euro over van FC Twente naar Feyenoord, maar hij wist nooit een vaste basisplaats te veroveren in De Kuip. In drie jaar kwam hij tot 45 duels en twee goals.

Tapia speelde dit seizoen pas vier competitiewedstrijden en twee bekerduels voor Feyenoord. Zijn contract in De Kuip loopt nog tot medio 2020.

Tapia hoopt bij Willem II meer aan spelen toe te komen, ook met oog op de Copa América van komende zomer. Het Zuid-Amerikaans kampioenschap wordt van 14 juni tot en met 7 juli gehouden in Brazilië.

Sol vertrekt mogelijk bij Willem II

De Peruaan is de eerste winterse versterking voor Willem II, dat halverwege het seizoen vier punten boven de degradatiestreep staat. De ploeg van trainer Adrie Koster vervolgt de Eredivisie zondag met een thuiswedstrijd tegen rivaal NAC Breda.

Fran Sol is dan mogelijk vertrokken. De topscorer lijkt op weg naar Dynamo Kiev. Hij was volgens het Brabants Dagblad maandag niet bij de training van Willem II.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie