De Oranjevrouwen spelen eind februari en begin maart vriendschappelijk tegen WK-deelnemers Spanje en Polen op de Algarve Cup. Het vriendschappelijke toernooi vormt een belangrijk meetpunt in aanloop naar het WK van komende zomer in Frankrijk.

Bij de loting vrijdag werd Oranje samen met Spanje en Polen ingedeeld in groep B. Met Canada, Schotland, Noorwegen, Zweden en China zijn er nog vijf WK-deelnemers actief op het hoogaangeschreven toernooi in Portugal.

Oranje speelt op 27 februari eerst tegen Spanje, dat in 2017 de Algarve Cup won. Het duel met Polen is op 4 maart.

Vorig jaar bereikte Oranje de finale van de Algarve Cup. De eindstrijd tegen Zweden werd wegens slecht weer niet gespeeld, waarna beide ploegen tot winnaar van het toernooi werden uitgeroepen.

Oranje volgende week naar Zuid-Afrika

Oranje vertrekt maandag met 25 speelsters naar Zuid-Afrika voor een trainingskamp. Volgende week zaterdag staat in Kaapstad een oefenduel met Zuid-Afrika op het programma.

Het WK begint voor Oranje op 10 juni met een groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Daarna speelt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman in groep E tegen Kameroen en Canada. De nummers één en twee en de vier beste nummers drie van de zes poules plaatsen zich voor de knock-outfase.