Riechedly Bazoer heeft donderdag zijn officieuze debuut voor FC Utrecht gemaakt. De middenvelder deed in het Spaanse La Manga een half uur mee in de verloren oefenwedstrijd tegen KV Oostende (1-2).

De 22-jarige Bazoer kwam na 59 minuten het veld in voor Joris van Overeem. Vlak daarna kwam Utrecht op 1-0 door door een treffer van Nick Venema, maar Oostende zegevierde uiteindelijk door in een tijdsbestek van vier minuten twee keer toe te slaan.

FC Utrecht legde Bazoer eerder deze week voor de rest van het seizoen vast. De oud-Ajacied komt op huurbasis over van VfL Wolfsburg, waar hij niet meer kon rekenen op speeltijd.

Voor Utrecht was de oefenwedstrijd tegen Oostende het sluitstuk van het trainingskamp in Spanje. De ploeg van trainer Dick Advocaat speelde zondag al een vrienschappelijk duel met VfB Stuttgart en zegevierde toen met 3-2.

De selectie van Utrecht vliegt vrijdag terug naar Nederland om zich verder voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De nummer vier van de Eredivisie hervat de competitie op zaterdag 19 januari met een uitwedstrijd tegen AZ.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de Eredivisie