De Braziliaanse topclub Cruzeiro heeft zondag bevestigd dat het Luis Orejuela tijdelijk overneemt van Ajax. De Colombiaanse rechtsback wordt voor een jaar gehuurd.

Naar verluidt heeft Cruzeiro ook een optie tot koop bedongen op de 23-jarige Orejuela, die voor 1,5 miljoen euro definitief overgenomen zou kunnen worden. De verdediger heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2022.

Orejuela werd in de zomer van 2017 voor zo'n 3,5 miljoen euro overgenomen van Deportivo Cali in zijn vaderland, maar hij kende een teleurstellende periode in Amsterdam. Hij kwam tot slechts vier wedstrijden in het eerste elftal en speelde vooral bij Jong Ajax.

Ajax, dat met Noussair Mazraoui, Rasmus Kristensen en Joël Veltman over voldoende rechtsbacks beschikt, verhuurde eerder deze winter al twee andere spelers. Spits Kaj Sierhuis stapt tijdelijk over naar FC Groningen en middenvelder Azor Matusiwa wordt uitgeleend aan De Graafschap.

De ploeg van coach Erik ten Hag verblijft momenteel in de Verenigde Staten voor een trainingskamp. Ajax hervat de competitie op zondag 20 januari met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De aftrap is om 16.45 uur.