Daniëlle van de Donk heeft Arsenal zondag met twee doelpunten aan een overwinning geholpen in de Super League. De Oranje-international maakte de laatste twee treffers voor haar ploeg in de met 2-4 gewonnen uitwedstrijd tegen West Ham United.

De 27-jarige Van de Donk bracht Arsenal na een klein uur spelen met een intikker op 2-3. Zes minuten later bepaalde ze met een kopbal ook de eindstand.

Van de Donk maakte daarmee al haar negende en tiende competitietreffer van het seizoen. Ze staat daarmee gedeeld tweede op de topscorerslijst, achter Vivianne Miedema (veertien).

De andere goals van Arsenal kwamen op naam van Leah Williamson en Janni Arnth-Jensen. Jane Ross maakte beide doelpunten voor West Ham, dat halverwege op 2-2 stond.

Van de Donk speelde de hele wedstrijd mee bij Arsenal. Ook Miedema en Dominique Bloodworth maakten de negentig minuten vol bij de bezoekers, waar Sari va Veenendaal op de bank zat.

Door de overwinning behoudt Arsenal de koppositie in de Super League. De 'Gunners', die tien van hun elf wedstrijden wonnen, hebben drie punten voorsprong op nummer twee Manchester City.