Franck Ribéry heeft een flinke boete gekregen bij Bayern München. De aanvaller had op Instagram een scheldkanonnade afgevuurd op een deel van zijn volgers.

"Ribéry heeft woorden gebruikt die Bayern München niet kan accepteren", zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic zondag op de website van de Duitse club. "Als speler van deze club ben je een rolmodel, dan mag je zulke woorden nooit gebruiken."

"Ik heb gisteren een lang gesprek gevoerd met Franck en gezegd dat hij een zeer hoge boete krijgt. Dat heeft hij geaccepteerd."

Hoe hoog de boete precies is, wilde Salihamidzic niet zeggen. De bestuurder kon wel enig begrip opbrengen voor de tirade van Ribéry.

"Franck werd op Instagram flink beledigd. Niet alleen hij, maar ook zijn zwangere vrouw, zijn kind en zijn moeder die in het ziekenhuis ligt. Franck heeft het recht zich daartegen te verzetten, maar niet met deze woorden."

Ophef ontstond na gouden biefstuk

De ophef ontstond toen Ribéry eerder deze week een video plaatste waarin hij een met gouden korrels besprenkelde biefstuk bestelde in een restaurant in Dubai. De kritiek op zijn megalomane gedrag schoot bij de 35-jarige vleugelspits in het verkeerde keelgat.

"Laat ik beginnen met een boodschap aan de jaloerse mensen en haters, die ongetwijfeld door een gescheurd condoom ter wereld zijn gekomen", schreef Ribéry in een Instagram-story. "Fuck jullie moeders, fuck jullie grootmoeders en jullie hele familie. Ik heb jullie niks misdaan."

Daarna haalde Ribéry uit naar "pseudojournalisten, die alleen kritiek kunnen melden en nooit schrijven dat hij geld doneert aan goede doelen".

Salihamidzic vertelde verder dat Ribéry niet gestraft wordt voor een eerder incident, waarbij de aanvaller het aan de stok kreeg met een journalist in de mixed zone na een wedstrijd. Bayern beschouwt dat als een "privéaangelegenheid".

Ribéry speelde in de eerste seizoenshelft veertien duels voor Bayern en scoorde daarin vier keer. Zijn contract loopt komende zomer af.