Lennart Thy staat voor een terugkeer in de Eredivisie. De Duitse spits traint vanaf zondag mee met PEC Zwolle, dat zich in Spanje met de nieuwe trainer Jaap Stam voorbereidt op de tweede seizoenshelft.

Thy heeft met de leiding van de Overijsselse club al overeenstemming bereikt over een contract, maar hij moet eerst nog worden vrijgegeven door de Turkse bond.

De rechtsbenige speler speelde het afgelopen half jaar voor Erzurumspor, waar hij onlangs zijn verbintenis liet ontbinden vanwege een gebrek aan speeltijd.

Thy kan zijn handtekening zetten bij PEC zodra al het papierwerk is afgerond en de verwachting is dat dat niet al te lange tijd in beslag neemt.

De aanvaller speelde vorig seizoen als huurling van Werder Bremen in de Eredivisie voor VVV-Venlo. Hij maakte in 34 officiële wedstrijden acht doelpunten en leverde bovendien zes assists.

Thy kreeg Fair Play Award uitgereikt

Thy kwam volop in het nieuws toen hij in maart 2018 het uitduel met PSV oversloeg omdat hij bloed wilde afstaan aan een leukemiepatiënt voor een stamceltransplantatie.

Het kwam Thy op applaus te staan in zo'n beetje alle Nederlandse voetbalstadions en hij kreeg op het FIFA-gala zelfs de Fair Play Award uitgereikt vanwege zijn levensreddende daad.

Thy is alweer de tweede winterse versterking voor PEC. Technisch directeur Gerard Nijkamp legde eerder al Pelle Clement van het Engelse Reading vast.

PEC kan de komst van Thy en Clement ook goed gebruiken. De blauwwitte formatie bezet halverwege de competitie de zeer teleurstellende zestiende plaats met slechts drie punten meer dan hekkensluiter De Graafschap.