De oud-voetbalsters van Oranje hebben zaterdag de eerste Nieuwjaarswedstrijd voor vrouwen gewonnen. Ex-Oranje won met 4-3 van een Haarlems elftal. De mannen speelden daarna met 3-3 gelijk tegen Koninklijke HFC

Manon Melis (twee keer), Anouk Hoogendijk en Kirsten van de Ven scoorden voor de ex-internationals, die werden gecoacht door Vera Pauw. Zij speelden tegen Royal Haarlem All-Stars, een team dat bestond uit speelsters uit de regio Haarlem.

Pauw kon onder anderen ook beschikken over Daphne Koster, Claudia van den Heiligenberg en Dyanne Bito, speelsters die pas recentelijk zijn gestopt.

Het was voor het eerst dat naast de mannen ook de vrouwen in Haarlem de Nieuwjaarswedstrijd speelden. De mannen spelen al sinds 1923 een wedstrijd tegen Koninklijke HFC, een van de oudste voetbalclubs van Nederland.

Ex-Oranje zonder gebroeders De Boer

De oud-internationals wisten het voorbeeld van de vrouwen niet te volgen. De ploeg van coaches Sjaak Swart en Ben Wijnstekers bleef in de 86e editie steken op een 3-3-gelijkspel. De afgelopen twee jaar wonnen de ex-internationals.

Swart en Wijnstekers konden in Haarlem geen beroep doen op Frank en Ronald de Boer en Pierre van Hooijdonk, spelers die doorgaans beschikbaar zijn voor de oud-internationals. Ook Andy van der Meijde meldde zich af, omdat zijn verstandskies was getrokken.

Wel stonden onder anderen Simon Tahamata, Sander Westerveld en Glenn Helder in het veld. Zij zagen Romano Denneboon, Andwélé Slory en Martijn Reuser voor de doelpunten zorgen.