Trainer Peter Bosz gaat zijn nieuwe club Bayer Leverkusen met oefenwedstrijden tegen twee Nederlandse ploegen voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Leverkusen speelt dinsdag achter gesloten deuren tegen FC Twente. Drie dagen later is PEC Zwolle tegenstander van de ploeg van Bosz.

Leverkusen ontvangt het elftal van de nieuwe trainer Jaap Stam op 11 januari om 14.00 uur in het Ulrich-Haberland-Stadion, vlak naast de grote BayArena. Bij het duel met PEC Zwolle is wel publiek welkom. Later op de dag speelt de ploeg van Bosz achter gesloten deuren ook nog tegen derdeklasser SC Preussen Münster.

De 55-jarige trainer uit Apeldoorn debuteert dinsdag officieus tegen FC Twente. Op last van de politie wordt die vriendschappelijke wedstrijd zonder publiek afgewerkt. Het duel is wel te volgen via een livestream op de website van Bayer Leverkusen.

'Voorbereiding is kort'

Bosz werd vrijdag gepresenteerd en leidde daarna met zijn assistenten Hendrie Krüzen en Terry Peters voor het eerst de training.

"De voorbereiding op de tweede seizoenshelft is kort, we hebben slechts twee weken, dus we moeten hard aan de slag", zei Bosz, die ruim een jaar geleden werd ontslagen bij Borussia Dortmund.

"Maar ik denk dat het een voordeel is dat ik Bayer Leverkusen de afgelopen 1,5 jaar intensief heb gevolgd en ook dit seizoen veel wedstrijden van ze heb gezien."