Diego Maradona is vrijdag kort opgenomen in een ziekenhuis nadat er tijdens een routinecontrole een maagbloeding werd aangetroffen.

De 58-jarige oud-international van Argentinië werd vrijdagavond alweer ontslagen uit het ziekenhuis in Buenos Aires. Tientallen journalisten verzamelden zich voor de kliniek om een glimp op te vangen van Maradona en zagen 'Pluisje' na een paar uur in een auto stappen.

Volgens een van zijn dochters gaat het goed met Maradona. "Hij is in orde", schreef Dalma Maradona op Twitter. Ze maakte zich op het sociale medium ook boos over de vele leugens die volgens haar over haar vader worden verspreid.

De Argentijnse krant Clarin meldde eerder op vrijdag dat het om een kleine bloeding ging, die aan het licht kwam bij een routinecontrole. 'Pluisje', die deze eeuw vaker met zijn gezondheid kwakkelde, moest onderzocht worden omdat de Mexicaanse voetbalbond coaches verplicht een medische keuring te ondergaan.

Maradona voorlopig afwezig bij Dorades de Sinaloa

Maradona zou vrijdag juist teruggaan naar Mexico, om zijn werk als trainer van Dorades de Sinaloa weer op te pakken. Hij werkt sinds begin september bij de club uit de tweede divisie. De Argentijn liep met zijn ploeg maar net promotie naar de hoogste afdeling mis.

De Mexicaanse club, waar Maradona eerder op vrijdag voor een half jaar bijtekende als hoofdcoach, laat in een korte verklaring op zijn site weten dat Maradona vanwege gezondheidsklachten voorlopig afwezig is.

De club begint zaterdag (lokale tijd) aan de 'Clausura', het tweede deel van competitie. Maradona zal dan op de bank vervangen worden door zijn Argentijnse assistent José María Martínez.