Lisandro Magallán is dankbaar en trots dat hij zich na maanden van onzekerheid alsnog speler van Ajax mag noemen. De Argentijnse verdediger tekende woensdag een contract voor 4,5 jaar bij de Amsterdammers.

Magallán leek afgelopen zomer al de overstap naar Ajax te maken en was zelfs al medisch gekeurd door de 33-voudig landskampioen, maar Boca Juniors wilde hem niet laten gaan. Een half jaar later kwam het alsnog van een transfer.

"Dat Ajax opnieuw een poging waagde om mij aan te trekken, is een teken van vertrouwen", zegt Magallán donderdag in gesprek met De Telegraaf. "Daar ben ik Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) heel dankbaar voor. Ik ga hard werken om dat vertrouwen terug te betalen."

De 25-jarige verdediger, die Ajax naar verluidt 8 miljoen euro exclusief bonussen heeft gekost, sluit deze week nog aan bij de selectie van Ajax. De huidige nummer twee van de Eredivisie zit van 5 tot en met 12 januari in het Amerikaanse Orlando voor een trainingskamp.

'Ajax heeft gretige spelers met veel kwaliteit'

Hoewel Magallán nog geen gesprek heeft gehad met coach Erik ten Hag, kijkt hij met veel vertrouwen uit naar zijn periode bij Ajax. De Argentijn heeft de prestaties van de Amsterdammers in de eerste seizoenshelft met bewondering gevolgd.

"Het lijkt me een geweldig team, dat vooral in de groepsfase van de Champions League heel erg goed speelde. Ajax heeft gretige spelers met veel kwaliteit, van wie de fans hoge verwachtingen hebben", aldus Magallán, die hoopt dat hij het voorbeeld van zijn landgenoot en linksback Nicolás Tagliafico kan volgen.

"Nico's komst naar Ajax heeft zeer positief uitgepakt. Met zijn specifieke kwaliteiten heeft hij een mooi aandeel in de goede resultaten. Ik zal proberen eenzelfde bijdrage aan het team te leveren."

Magallán kan op zondag 20 januari zijn officiële debuut maken, als Ajax de tweede seizoenshelft in de Eredivisie begint met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Op 13 februari staat het heenduel met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League op het programma.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie