Liverpool-verdediger Virgil van Dijk denkt niet dat de topper tegen Manchester City voor een beslissing zal zorgen in de titelstrijd. De Oranje-international verwacht wel een bijzonder lastige wedstrijd op donderdag in het Etihad Stadium.

"We hebben dit jaar erg goed afgesloten en hopelijk kunnen we dat na de jaarwisseling doortrekken", zegt Van Dijk maandag op de website van Liverpool.

De 'Reds' haalden afgelopen zaterdag in hun laatste wedstrijd van dit kalenderjaar met 5-1 uit tegen Arsenal. Na twintig wedstrijden gaan de 'Reds' stevig aan kop in de Premier League.

De voorsprong op nummer twee Manchester City, dat de afgelopen weken twee nederlagen incasseerde, bedraagt zeven punten. Desondanks denkt Van Dijk niet dat de topper tegen City voor de beslissing kan zorgen in de titelstrijd.

"We willen dolgraag winnen van City, maar het wordt heel zwaar", stelt de 27-jarige Van Dijk. "Het wordt ongetwijfeld een mooie wedstrijd, maar zeker geen beslissende wedstrijd."

Liverpool boekte afgelopen weekend een 5-1-zege op Arsenal. (Foto: ANP)

'We zullen zeker nog tegenslagen krijgen'

Liverpool verloor dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd en kreeg slechts acht doelpunten tegen in de Premier League. Van Dijk beseft dat de situatie bij een aantal mindere resultaten echter zomaar kan omslaan.

"Het vertrouwen is er zeker bij ons, maar dat kan na een aantal wedstrijden zomaar veranderen", aldus de verdediger. "We zullen ongetwijfeld nog te maken krijgen met tegenslagen. Het gaat er vooral om hoe je daar dan mee omgaat en hoe je reageert. Tot nu toe lukt dat heel goed."

Van Dijk stond dit seizoen in alle competitieduels in de basis bij Liverpool, maar hij heeft absoluut geen behoefte aan rust.

"Ik heb geen rust nodig", vertelt hij. "Iedereen wil iedere wedstrijd spelen, ik ook. Ik zit niet graag op de bank of op de tribune, ik wil gewoon doorgaan. Zolang ik me fit voel en het goed gaat, blijf ik gewoon alles spelen."

De topper tussen Manchester City en Liverpool begint donderdag in het Etihad Stadium om 21.00 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League