Susanna Dinnage wordt toch niet het nieuwe hoofd van de Premier League. Ze heeft de selectiecommissie laten weten ervan af te zien.

De zakenvrouw uit Londen werd in november nog gepresenteerd als de opvolger van Richard Scudamore als bestuursvoorzitter van de hoogste Engelse voetbaldivisie.

"De selectiecommissie heeft de zoektocht hervat en praat met kandidaten", meldt de Premier League zondag in een korte verklaring. "Er wordt geen commentaar gegeven totdat er iemand is aangesteld."

Waarom Dinnage de functie plotseling afslaat, is niet bekend. Haar voordracht werd gesteund door alle twintig clubs die momenteel uitkomen in de Premier League. Ze zou daarmee de eerste vrouw aan het hoofd van de lucratiefste voetbalcompetitie ter wereld worden.

In november toonde Dinnage zich nog enthousiast over haar voordracht. "De Premier League betekent zo veel voor zo veel mensen. Het vertegenwoordigt het toppunt van professionele sport. Het is voor mij een voorrecht om zo'n dynamische en inspirerende organisatie te leiden."