Bas Dost heeft Sporting CP zaterdag aan een plek in de halve finales van de Taça da Liga geholpen, het tweede bekertoernooi van Portugal. De aanvaller maakte een doelpunt in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Feirense.

Dost mocht in de zestigste minuut bij een 1-3-stand een strafschop nemen en faalde vanaf 11 meter niet.

De overige doelpunten van de bezoekers kwamen op naam van Raphinha, Bruno Fernandes en Luis Machado, die namens Feirense een eigen doelpunt maakte.

Sporting nam door de ruime zege de eerste plaats in groep D over van Feirense en plaatste zich zodoende ternauwernood als enige van de poule voor de laatste vier.

De ploeg van trainer Marcel Keizer bleef namelijk met een doelsaldo van +4 Feirense (-1) én Estoril (+1) voor.

Keizer leed zondag eerste nederlaag met Sporting

Keizer leed afgelopen zondag zijn eerste nederlaag met Sporting. De topclub ging in de competitie met 1-0 onderuit op bezoek bij Vitória SC.

De Noord-Hollander ging na zijn aanstelling begin november voortvarend van start bij Sporting, want de eerste zeven wedstrijden werden allemaal gewonnen.

Sporting maakte met goed voetbal indruk tegen achtereenvolgens Lusitano FC (1-4), FK Qarabag (1-6), Rio Ave (1-3), Aves (4-1), Vorskla Poltava (3-0), Nacional en Rio Ave (allebei 5-2).

Na veertien speelrondes bezet Sporting met 31 punten de derde plaats in de Liga NOS. De achttienvoudig landskampioen heeft vijf punten achterstand op koploper en titelverdediger FC Porto.