Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer vindt dat aanvallers Alexis Sánchez en Romelu Lukaku zelf moeten laten zien dat ze hun vormdip achter zich hebben gelaten.

Beide spelers leken onder de vorige trainer José Mourinho uit de gratie te zijn geraakt en kampen nu met blessureleed. De Chileen Sánchez en de Belg Lukaku maakten nog geen minuten onder de Noorse opvolger van de half december ontslagen Mourinho.

"Ik heb ze richtlijnen gegeven, maar ze moeten het op het veld laten zien", aldus Solskjaer vrijdag in aanloop naar het Premier League-duel van zondag met Bournemouth.

De 45-jarige Noor vindt dat Sánchez en Lukaku een voorbeeld kunnen nemen aan Paul Pogba, die woensdag twee keer scoorde in het thuisduel met Huddersfield Town (3-1).

"Ik kan niets doen voor de prestaties van spelers óp het veld. Pogba heeft het laten zien", zei Solskjaer. "Ik ben hier om de spelers op het juiste pad te houden. Zij moeten laten zien dat ze een kans verdienen. Zo heb ik altijd teams getraind. Spelers moeten plezier hebben bij het spelen voor United. Dit is de mooiste tijd van je leven. Al is het ook niet slecht om nu trainer te zijn."

Lukaku en Sánchez zijn voldoende fit om gedeeltelijk mee te trainen met de selectie en kunnen mogelijk in actie komen tegen Bournemouth.

Valencia blijft aanvoerder van United

Solskjaer houdt voorlopig vast aan Antonio Valencia als vaste aanvoerder van United. "Als hij speelt, draagt hij de band. Er zijn weinig betere rechtervleugelverdedigers dan Valencia."

Manchester United won de eerste twee duels onder Solskjaer van Cardiff City (1-5) en Huddersfield Town (3-1). De Noor heeft een contract tot het einde van het seizoen.

De club uit Manchester staat nu op de zesde plaats in de Premier League, met acht punten achterstand op nummer vier Chelsea. De eerste vier ploegen plaatsen zich aan het einde van het seizoen rechtstreeks voor de Champions League.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League