De voormalige Arsenal-voorzitter Peter Hill-Wood is op 82-jarige leeftijd overleden. De Engelsman leidde de topclub tussen 1982 en 2013 en vierde grote successen.

Hill-Wood maakte al sinds 1962 deel uit van het Arsenal-bestuur en promoveerde twintig jaar later dus tot voorzitter. Onder zijn bewind won de club onder meer vijf landstitels, acht keer de FA Cup en eenmaal de Europa Cup II.

In 1996 was Hill-Wood verantwoordelijk voor de aanstelling van coach Arsène Wenger, die na afloop van vorig seizoen na 22 jaar vertrok. Met de Fransman aan het roer werd Arsenal in 2004 op indrukwekkende wijze - de ploeg bleef ongeslagen - voor het laatst landskampioen.

Onder leiding van voorzitter Hill-Wood, die in 1992 ook nauw betrokken was bij de totstandkoming van de Premier League, werden onder anderen Dennis Bergkamp, Marc Overmars, Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie naar Arsenal gehaald.

De Engelsman was eveneens verantwoordelijk voor het vastleggen van topspelers als Thierry Henry, Patrick Vieira en Robert Pires, die vaste krachten waren in het succesvolle seizoen 2003/2004.

Hill-Wood werd in 2013 na 31 jaar opgevolgd door Chips Keswick als voorzitter van Arsenal. De vertrekkende preses kreeg als eerbetoon een eigen borstbeeld bij het Emirates Stadium.

Peter Hill-Wood (links) kreeg bij zijn vertrek in 2013 een eigen borstbeeld bij het stadion. Rechts zijn opvolger Chips Keswick. (Foto: Getty Images)