Ole Gunnar Solskjaer kijkt ernaar uit om na ruim elf jaar terug te keren op Old Trafford. De interim-coach van Manchester United neemt het woensdag met zijn ploeg op tegen Huddersfield Town.

"Uiteraard probeer ik mijn emoties onder controle te houden", zei Solskjaer maandagavond tegenover Sky Sports. "Ik ben daar om werk te verrichten en moet dus gefocust zijn. Het zal niet makkelijk worden, maar ik kijk ernaar uit om terug te keren op Old Trafford."

De Noor kwam van 1996 tot en met 2007 als speler uit voor Manchester United. Hij speelde in totaal 366 officiële wedstrijden voor de Engelse topclub en scoorde daarin 126 keer.

De 46-jarige Solskjaer werd vorige week door de nummer zes in de Premier League aangesteld als interim-manager voor de rest van het seizoen. Hij is de opvolger van José Mourinho, die vanwege tegenvallende resultaten werd ontslagen.

De oud-spits luisterde zijn debuut als trainer van United afgelopen zaterdag op met een klinkende uitzege op Cardiff City (1-5). Tijdens de wedstrijd onthulden supporters een spandoek voor hem en dat zal op Old Trafford opnieuw gebeuren.

'Het blijft speciaal om zo'n spandoek te zien'

"Ze zijn de beste supporters ter wereld", stelde Solskjaer. "Natuurlijk heb ik mijn verleden bij de club, maar het blijft speciaal om zo'n spandoek te zien. Ik hoop dat ik de volgende vijf maanden zo goed presteer dat ze mijn naam ook blijven zingen als iemand anders het overneemt."

Ondanks de uitstekende start onder zijn leiding realiseert de 67-voudig international dat hij ook te maken krijgt met kritiek van oud-spelers van United. Hij vreest daarbij vooral voor de mening van Gary Neville.

"Gary zal ongetwijfeld erg kritisch op me zijn", aldus Solsksjaer. "Ik heb elf jaar naast hem gezeten in de kleedkamer. Hij wordt er voor betaald om zijn mening te geven, dus dat moet hij zeker doen."

Manchester United begint woensdag om 16.00 uur aan de thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town, dat negentiende staat in de Premier League.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League