De supporters van River Plate hebben het veroveren van de Copa Libertadores uitbundig gevierd in stadion El Monumental. De club uit Buenos Aires won de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League twee weken geleden, maar deed daarna mee aan het WK voor clubs.

De selectie van River Plate vloog door de deelname aan het WK voor clubs in de Verenigde Arabische Emiraten zondag pas terug naar Buenos Aires. Na een busrit door de stad werden de spelers voor zo'n 60.000 fans gehuldigd in het stadion.

River Plate won twee weken geleden in Madrid de tweede finale tegen aartsrivaal Boca Juniors na verlenging met 3-1 en pakte daardoor de Copa Libertadores. "We hebben de droomfinale gewonnen. Dit zullen we nooit vergeten", zei trainer Marcelo Gallardo. "Deze prijs zit voor eeuwig in ons hart."

De wedstrijd werd naar de Spaanse hoofdstad verplaatst, nadat de tweede finale in eerste instantie werd uitgesteld. Voorafgaand aan die wedstrijd werd de spelersbus van Boca Juniors bekogeld door fans van River Plate.

Bij het WK voor clubs eindigde River Plate als derde, nadat de Argentijnse ploeg de troostfinale tegen Kashima Antlers uit Japan zaterdag met 4-0 won. In de halve eindstrijd verloor River verrassend van Al Ain. De kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten ging in de finale met 4-1 onderuit tegen Real Madrid.