De disciplinaire schorsing van Timon Wellenreuther, Thomas Meissner, Atakan Akkaynak en Donis Avdijaj bij Willem II blijft beperkt tot één wedstrijd. 

De vier geboren Duitsers werden zondag kort voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen uit de selectie gezet. De Tilburgse club houdt het hierbij, want het kwartet mag na een korte vakantie begin januari weer aansluiten bij de selectie van trainer Adrie Koster.

Willem II wil niet zeggen wat Wellenreuther, Meissner, Akkaynak en Avdijaj precies hebben gedaan. "Een niet optimale voorbereiding in het hotel waar de nacht voor de wedstrijd werd overnacht", zo luidt de officiële verklaring. 

De club weerspreekt de geruchten dat de Duitsers in de nacht voor de wedstrijd op stap zijn geweest, alcohol zouden hebben gedronken en vrouwen meegenomen zouden hebben naar het hotel in de buurt van Emmen. "Willem II spreekt deze geruchten tegen, maar kiest er ook voor om verder niet in detail te treden."

'Luidruchtig gekaart in hotelkamer'

Volgens het Brabants Dagblad hebben de spelers voor de wedstrijddag tot diep in de nacht op luidruchtige wijze gekaart op hun hotelkamer en was dat de reden voor de disciplinaire straf. "Er zijn zaken die we echt niet kunnen tolereren", wilde Koster daar zondag over kwijt.

Zonder de geschorste Duitsers, die in Emmen allemaal op de tribune moesten plaatsnemen, won de ploeg van Koster met 0-2, door goals van Aras Özbiliz en Fran Sol.

Willem II gaat op 5 januari mét Wellenreuther, Meissner, Akkaynak en Avdijaj op trainingskamp naar de Spaanse badplaats Marbella.