Jos Luhukay is vrijdag na nog geen jaar ontslagen als manager van Sheffield Wednesday. De 55-jarige Nederlander wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties dit seizoen van de 'Owls'.

Sheffield Wednesday bezet na 22 van de 46 speelrondes slechts de achttiende plaats op de ranglijst van het Championship, het tweede niveau in Engeland.

De blauw-witte formatie won op 27 november voor het laatst in de competitie en in augustus voor het laatst twee wedstrijden op rij.

Sheffield Wednesday heeft assistent-trainer Lee Bullen aangesteld als interim-manager en gaat in alle rust op zoek naar een definitieve opvolger van Luhukay.

Luhukay nam in januari taken over van Carvalhal

Luhukay was pas sinds januari van dit jaar eindverantwoordelijke bij Sheffield Wednesday. Hij nam destijds de taken over van de opgestapte en naar Swansea City vertrokken Portugees Carlos Carvalhal.

De geboren Venlonaar leidde Sheffield Wednesday vorig seizoen naar de vijftiende plaats, maar ook dat kon de schatrijke Thaise eigenaar Dejphon Chansiri niet bekoren.

Luhukay was bij Sheffield Wednesday bezig aan zijn eerste klus buiten Duitsland. Hij was bij onze oosterburen werkzaam bij onder meer VfB Stuttgart, Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg en Hertha BSC.