Ferdi Kadioglu heeft donderdagavond zijn officiële debuut gemaakt voor ​Fenerbahçe. De aanvallende middenvelder deed als invaller mee in de gewonnen bekerwedstrijd tegen Giresunspor (2-5).

De negentienjarige Kadioglu begon op de bank bij Fenerbahçe en kwam na 77 minuten het veld in voor Mehmet Ekici, die vlak na rust twee keer scoorde voor de bezoekers uit Istanboel.

Op het moment dat Kadioglu inviel, stond het al 2-4 in Giresun. Diego Reyes vergrootte de marge in de 89e minuut nog naar drie, waardoor Fenerbahçe op overtuigende wijze de achtste finales van het bekertoernooi bereikte. De heenwedstrijd werd begin december al met 1-0 gewonnen.

Kadioglu tekende afgelopen zomer een vierjarig contract bij 'Fener', dat hem overnam van NEC. Onder de in oktober ontslagen coach Phillip Cocu en interim-trainer Erwin Koeman werd de jeugdinternational van Oranje vaker niet dan wel bij de selectie gehaald en moest hij zijn speelminuten bij het tweede elftal maken.

De nieuwe hoofdtrainer Ersun Yanal nam onlangs het stokje over van Koeman en zorgde er dus voor dat Kadioglu na vijf maanden alsnog zijn debuut maakte in de hoofdmacht. 

In de competitie gaat het Fenerbahçe een stuk minder goed af dan in het bekertoernooi. De Turkse topclub bezet momenteel de voorlaatste plek op de ranglijst en sluit de eerste seizoenshelft maandag af met een uitwedstrijd tegen Antalyaspor.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Turkse competitie