FC Lienden heeft zich dinsdag wegens financiële problemen teruggetrokken uit de Tweede Divisie. De Betuwse club staat momenteel voorlaatste op het derde niveau in Nederland.

"Door het ontbreken van ieder perspectief wordt het niet langer verantwoord en realistisch gevonden om op dezelfde voet verder te blijven gaan", meldt het bestuur van Stichting Voetbal Ondersteuning FC Lienden in een verklaring op de website van de club.

"Zeker nadat duidelijk werd dat de hoofdsponsors niet langer bereid zijn naast hun aanzienlijke sponsorbijdragen garant te moeten blijven staan voor de aanzienlijke tekorten."

De stichting beseft dat "het niet de schoonheidsprijs verdient" om tijdens het lopende seizoen uit de competitie te stappen. "Alles afwegende wordt dit niettemin als de minst slechte oplossing gezien."

Dorpsclub reikte onder trainer Kraay tot grote hoogten

In 2015 werd Lienden algeheel amateurkampioen en zowel in 2015 als 2016 pakte de club het kampioenschap in de Topklasse. Sinds 2016/2017 kwam Lienden uit in de dat seizoen opgerichte Tweede Divisie.

Onder leiding van trainer Hans Kraay jr. klom de club uit een dorp met vijfduizend inwoners begin deze eeuw vanuit de vierde klasse amateurs op naar de Topklasse. Eerder dit jaar stapte Kraay op in zijn tweede periode bij Lienden na onenigheid met supporters van de club, die sindsdien onder leiding staat van oud-prof Hans van de Haar.

Lienden zal de KNVB nog officieel op de hoogte stellen van het besluit om zich terug te trekken uit de competitie. De bond heeft dan ook nog niet besloten welke gevolgen het verdwijnen van Lienden heeft voor de Tweede Divisie.