Feyenoord begint zondag met de zeventienjarige Orkun Kökcü in de basis aan het thuisduel met Fortuna Sittard. Het talent vervangt de geblesseerde Jens Toornstra.

Middenvelder Kökcü maakte in de vorige speelronde indruk tijdens zijn Eredivisie-debuut voor Feyenoord. Op bezoek bij FC Emmen (1-4-winst) viel hij na rust goed in en maakte hij het derde doelpunt van de Rotterdammers.

Trainer Giovanni van Bronckhorst kan tegen Fortuna naast Toornstra ook niet beschikken over de geblesseerde rechtsback Jeremiah St. Juste, die wordt vervangen door Bart Nieuwkoop.

Sven van Beek en Dylan Vente spelen bij Feyenoord zoals verwacht opnieuw in plaats van Eric Botteghin en Nicolai Jörgensen, die eveneens nog met een kwetsuur kampen.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Fortuna Sittard in De Kuip begint om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Bij winst houdt Feyenoord koploper PSV en nummer twee Ajax in zicht.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Malacia; Clasie, Kökcü, Vilhena; Berghuis, Vente, Larsson.

Opstelling Fortuna Sittard: Koselev; Heerings, Ninaj, Dammers, Pinto; Hutten, Diemers, Smeets, Rodríguez; Stokkers, Novakovich.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie