ADO Den Haag heeft vrijdag voorlopig afstand genomen van de gevarenzone in de Eredivisie. De Hagenaars wonnen op bezoek bij Willem II knap met 0-3.

ADO stond halverwege op een 0-1-voorsprong door een doelpunt van oud-Willem II'er Erik Falkenburg in de negende minuut, waarna het na rust 0-3 werd dankzij treffers van Lex Immers in de 61e en 77e minuut.

De ploeg van trainer Alfons Groenendijk steeg door de zege van de twaalfde naar de tiende plaats op de ranglijst en bezit nu vijf punten meer dan nummer zestien FC Emmen (negentien om veertien).

Willem II moet door de nederlaag juist wel naar onderen gaan kijken. De Tilburgers zijn met zestien punten slechts de nummer dertien.

De clubs die op dit moment de onderste plaatsen bezetten, FC Emmen, NAC Breda en De Graafschap, komen pas later dit weekeinde in actie tegen respectievelijk FC Groningen (uit), PEC Zwolle (uit) en Ajax (uit).

ADO vanaf eerste fluitsignaal bovenliggende partij

ADO was tegen Willem II vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en dus kwam de vroege 0-1 van Falkenburg niet uit de lucht vallen. De gelegenheidsspits schoot fraai uit de draai raak.

De bezoekers bleven ook daarna het initiatief houden, maar dat resulteerde aanvankelijk niet in de 0-2 omdat Abdenasser El Khayati de bal van dichtbij niet in het doel kreeg.

ADO toonde zich in de tweede helft wel een stuk effectiever en dan met name Immers. De middenvelder maakte in een tijdsbestek van een kwartier zowel de 0-2 (schuiver) als de 0-3 (kopbal).

Willem II kon er nauwelijks iets tegenover zetten. Alleen Fran Sol kreeg bij een 0-1-stand een grote kans, maar hij tikte de bal na matig uitverdedigen van de in de basis teruggekeerde Tom Beugelsdijk naast.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie