Feyenoord-talent Crysencio Summerville speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht. De zeventienjarige aanvaller was voorlopig niet meer welkom in Rotterdam na een vechtpartij met een ploeggenoot.

Summerville traint vanaf donderdag al mee bij FC Dordrecht, meldt de huidige nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie op zijn eigen site. Hij mag pas na de winterstop wedstrijden spelen voor de 'Schapenkoppen'.

De jeugdinternational werd begin deze maand tot 1 januari geschorst door Feyenoord, omdat hij half november op de vuist ging met Mats Knoester, zijn drie jaar oudere teamgenoot bij het hoogste jeugdelftal van de Rotterdammers.

Volgens diverse media had Summerville zijn broer gebeld nadat hij op de training ruzie kreeg met Knoester. In de kleedkamer kwam het vervolgens tot een stevig handgemeen.

Summerville, die in maart een contract tot medio 2021 tekende in De Kuip, kreeg een taakstraf, de maximale boete en extra mentale begeleiding van zijn club. Bovendien bepaalde Feyenoord dat het talent van Oranje onder 18 de rest van het seizoen verhuurd moest worden. De aanvaller accepteerde de straffen en bood zijn excuses aan Knoester aan.

FC Dordrecht staat na 17 van de 38 wedstrijden zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie met elf punten.

Bekijk het programma en de stand van de Keuken Kampioen Divisie