Feyenoord treedt zondag in het uitduel met FC Emmen aan zonder Robin van Persie. De aanvoerder is niet fit genoeg om te spelen bij de Rotterdammers en zit dus ook niet in de wedstrijdselectie.

Van Persie maakte donderdag tijdens het inhaalduel met VVV-Venlo (4-1-zege) nog zijn rentree nadat een knieblessure hem een aantal weken aan de kant had gehouden. 

De absentie van de 102-voudig Oranje-international in Emmen betekent dat Dylan Vente in de spits staat bij Feyenoord en dat de negentienjarige Joël Zwarts voor het eerst bij de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst zit.

Verder keert Tyrell Malacia terug in het elftal bij de nummer drie van de Eredivisie. Tegen VVV was de jonge linksback geschorst en werd hij vervangen door Calvin Verdonk, die nu weer genoegen moet nemen met een reserverol.

Feyenoord wil PSV en Ajax in zicht houden

Emmen-Feyenoord begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Bij winst brengt Feyenoord het gat met koploper PSV en nummer twee Ajax, die vrijdag en zaterdag al wonnen, weer terug tot zeven en vijf punten.

Als het gepromoveerde Emmen erin slaagt om Feyenoord te verslaan, dan blijft het weg van de onderste plaatsen en klimt de ploeg van trainer Dick Lukkien van de veertiende naar de tiende plek in de Eredivisie.

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Gronsveld, Veendorp, Bakker, Siekman, Cavlan; Bannink, Bijl, Chacón, Jansen; Niemeijer.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; St. Juste, Van Beek, Van der Heijden, Malacia; Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Vente, Larsson.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie