José Mourinho's zaakwaarnemer Jorge Mendes heeft vrijdag de geruchten over een voortijdig vertrek van zijn cliënt als manager van Manchester United de kop ingedrukt.

"De laatste tijd zwellen de geruchten over een voortijdig vertrek van Mourinho steeds meer aan. Die zijn echter volkomen onjuist", schrijft Mendes in een verklaring gericht aan verschillende Britse media.

"José is heel gelukkig bij de club en andersom geldt precies hetzelfde. Hij heeft een langlopend contract bij Manchester United en is volledig toegewijd aan de club om aan een solide en succesvol project te bouwen."

Mourinho is met United aan een zeer teleurstellend seizoen bezig in de Premier League. De 'Red Devils' zijn na vijftien speelrondes pas terug te vinden op de achtste plaats, op maar liefst achttien punten achterstand van Manchester City.

United plaatste zich daarentegen al wel in een vroegtijdig stadium voor de knock-outfase van de Champions League door in de groep Valencia en Young Boys voor te blijven.

Mourinho mist spelers als Keane, Van Nistelrooij en Vidic

Mourinho gaf afgelopen woensdag na de thuiswedstrijd tegen Arsenal (2-2) te kennen dat zijn ploeg op een aantal vlakken tekortschiet en de problemen voor hem niet als nieuw komen.

"De inzet was zoals die hoort te zijn bij Manchester United, maar veel meer kan ik nu niet van mijn spelers verwachten. We missen gewoon bepaalde kwaliteiten", concludeerde de 55-jarige Portugees.

"Ik kan me niet vinden in degenen die mijn ploeg vergelijken met teams met spelers als Keane, Van Nistelrooij en Vidic. Geef ons tijd. Ik ben blij dat we met ziel en zaligheid speelden, maar we zijn niet constant en geen eenheid."

Mourinho staat sinds de zomer van 2016 aan het roer bij United en verlengde in januari nog zijn contract tot medio 2020 met een optie op nog een extra jaar op Old Trafford.

United neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Fulham en stuit later deze maand ook nog op Liverpool (uit), Cardiff City (uit), Huddersfield Town (thuis) en Bournemouth (thuis).

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League