Erwin Koeman heeft donderdag met Fenerbahçe een goede stap richting de achtste finales van de Turkse beker gezet. 'Fener' won de heenwedstrijd in eigen huis tegen tweededivisionist Giresunspor met 1-0.

Islam Slimani kroonde zich tot matchwinner door in de tachtigste minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd te zorgen.

Mocht Fenerbahçe ook de return goed doorkomen, dan wacht in de kwartfinales een ontmoeting met de winnaar van het tweeluik tussen Akhisarspor en Karagumruk.

Koeman is nu ruim een maand op interim-basis de eindverantwoordelijke bij Fenerbahçe. Hij volgde eind oktober de ontslagen Phillip Cocu op.

Koeman blijft voorlopig aan bij Fenerbahçe

De 57-jarige Noord-Hollander presteert vooralsnog - net zoals Cocu - wisselvallig in de competitie, maar bereikte onlangs wel de knock-outfase van de Europa League.

Technisch directeur Damien Comolli gaf woensdag te kennen dat de club op korte termijn geen plannen heeft om een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen en Koeman voorlopig dus aanblijft.

Fenerbahçe bevindt zich na veertien speelrondes in de onderste regionen van de Turkse Süper Lig. De negentienvoudig landskampioen staat met veertien punten op de teleurstellende vijftiende plaats.

Fenerbahçe gaat zondag op bezoek bij nummer zestien Akhisarspor en neemt het voor de winterstop nog op tegen nummer veertien BB Erzurumspor (thuis) en nummer vijf Antalyaspor (uit).