Robin van Persie begint donderdag in de basis in de inhaalwedstrijd van Feyenoord in eigen huis tegen VVV-Venlo. De 35-jarige aanvaller maakt zijn rentree na wekenlang blessureleed.

Van Persie miste in de afgelopen weken de wedstrijden tegen Heracles Almelo (0-2-zege) en FC Groningen (1-0-zege) en zat in de topper van zondag tegen PSV (2-1-zege) negentig minuten op de reservebank.

De aanvoerder speelt tegen VVV-Venlo mede doordat spits Nicolai Jörgensen tegen PSV een hamstringblessure opliep en waarschijnlijk tot aan de winterstop is uitgeschakeld.

Feyenoord mist tegen VVV-Venlo naast Jörgensen ook centrale verdediger Eric Botteghin (geblesseerd) en linksback Tyrell Malacia (geschorst).

Het tweetal wordt vervangen door Sven van Beek, die ook al tegen PSV aan de aftrap verscheen en toen een zeer sterke indruk maakte, en Calvin Verdonk.

Wedstrijd op 4 november al na paar seconden gestaakt

Feyenoord-VVV-Venlo vangt donderdag om 20.00 uur aan in De Kuip en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Kevin Blom fungeert vanuit Zeist als videoscheidsrechter.

Deze wedstrijd zou eigenlijk 4 november gespeeld moeten worden, maar destijds werd het treffen al na een paar seconden gestaakt omdat de stadionlampen in De Kuip plotseling uitvielen.

Feyenoord verkleint bij een overwinning het gat met koploper PSV en runner-up Ajax als nummer drie tot respectievelijk zeven en vijf punten.

VVV-Venlo is aan een prima seizoen bezig. De Limburgers bezetten de zevende plaats en stijgen bij een overwinning zelfs naar de gedeelde vijfde plaats.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; St. Juste, Van Beek, Van der Heijden, Verdonk; Clasie, Vilhena, Toornstra; Berghuis, Van Persie, Larsson.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler, Borgmann; Linthorst, Van Bruggen, Susic; Samuelsen, Mlapa, Grot.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie