Het eerste puntenverlies in de Eredivisie van PSV zorgt er niet voor dat Mark van Bommel zijn opstelling gaat aanpassen. De trainer zei donderdag dat hij bij de wedstrijd tegen Excelsior "waarschijnlijk" dezelfde elf spelers het veld in stuurt.

Van Bommel kiest in zijn eerste seizoen bij PSV - mits er geen blessures of schoringen zijn - steevast voor dezelfde basiself. De titelverdediger won de eerste dertien wedstrijden op rij in de Eredivisie, maar zondag kwam er met een 2-1-nederlaag tegen Feyenoord een einde aan die serie.

"Of ik tegen Excelsior mijn opstelling ga aanpassen? Nee, waarschijnlijk niet", zei Van Bommel donderdag op een persconferentie. "Het is niet zo dat je na dertien keer winst en één verliespartij alles gaat omgooien."

Dat betekent dat de Mexicaanse miljoenenaankoop Érick Gutiérrez vrijdag ook tegen de ploeg uit Kralingen op de bank zit.

Van Bommel liet woensdag het zestienjarige talent Mohamed Ihattaren voor het eerst meetrainen met de A-selectie. Het is de bedoeling dat de technisch begaafde aanvaller in de nabije toekomst vaker mee gaat trainen. "Hij ontwikkelt zich vanaf het begin van dit seizoen erg goed", zei Van Bommel.

Van Bommel wil onder alle omstandigheden hetzelfde doen

De trainer denkt niet dat zijn elftal extra geprikkeld hoeft te worden na de nederlaag in De Kuip. "Je moet geen reactie aan je elftal vragen, omdat je verloren hebt. Je moet er als trainer juist voor zorgen dat je elftal onder alle omstandigheden hetzelfde doet", zei de 41-jarige coach.

PSV mist tegen Excelsior alleen de langdurig geblesseerde Ryan Thomas, de overige spelers zijn fit uit de topper tegen Feyenoord gekomen.

Ondanks de nederlaag van afgelopen zondag is PSV nog altijd koploper in de Eredivisie. De voorsprong op Ajax, dat zaterdag op bezoek gaat bij PEC Zwolle, bedraagt nog twee punten.

Excelsior bezet de twaalfde plek op de ranglijst. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart won slechts een van de laatste vijf wedstrijden.

PSV-Excelsior begint vrijdag om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie