Erwin Koeman blijft voorlopig interim-trainer van Fenerbahçe. Volgens technisch directeur Damien Comolli heeft de Turkse club geen plannen om op korte termijn een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen.

"De situatie blijft hetzelfde als de afgelopen weken", benadrukt Comolli woensdag in een verklaring op de site van de club.

Fenerbahçe wil met het statement duidelijkheid scheppen. In de Turkse pers werd druk gespeculeerd over een opvolger van Koeman. Uit de verklaring wordt echter niet duidelijk voor welke termijn Koeman nu zeker is van zijn baan bij Fenerbahçe.

De 57-jarige Koeman volgde eind oktober de ontslagen Phillip Cocu op. Onder zijn leiding won Fenerbahçe twee duels, speelde de ploeg drie keer gelijk en werd er één keer verloren. Vorige week leidde een 0-0-gelijkspel tegen Dinamo Zagreb tot overwintering in de Europa League.

De situatie van Fenerbahçe in de Turkse competitie is na de slechte start onder Cocu echter nog altijd zorgelijk. De topclub bezet na veertien speelronden de vijftiende plek en staat slechts een punt boven de degradatiestreep. Zondag wacht het zeer belangrijke uitduel met nummer zestien Akhisar Belediyespor.

Koeman verwachtte zelf snel plaats te maken

Koeman liet onlangs nog weten te verwachten dat hij snel vervangen zou worden bij de club uit Istanboel. "Ik geloof niet dat het tot de jaarwisseling zal zijn. Dat kan ik me niet voorstellen. Dat zijn nog zeven wedstrijden. Het kan een dag of een week zijn, maar ik denk eigenlijk niet dat het veel langer gaat duren", zei hij.

Eerder was Koeman trainer bij RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Utrecht en FC Eindhoven. Verder was de voormalige international bij Southampton en Everton de assistent van zijn broer Ronald.

Tussen 2008 en 2010 fungeerde de oud-speler van onder meer FC Groningen en PSV bovendien als bondscoach van Hongarije.

Bekijk het programma en de stand in de Süper Lig