De selecties van Boca Juniors en River Plate zijn woensdag 'gewoon' afgereisd naar Madrid voor de return in de finale van de Copa Libertadores. Beide clubs lijken vrede te hebben met de locatie voor de tweede 'Superclásico'.

Aanvankelijk gingen de rivalen in beroep tegen de beslissing van de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL om de wedstrijd in stadion Santiago Bernabéu van Real Madrid te spelen, maar op Twitter is te zien dat de Boca-spelers in het vliegtuig op weg naar Spanje zitten.

De return zou vorige week zaterdag in het stadion van River afgewerkt worden, maar dat ging niet door na een aanval op de spelersbus van Boca. Daarbij werd traangas gebruikt en sneuvelden veel ruiten. Enkele spelers raakten gewond.

Boca wilde de wedstrijd vanwege de chaos helemaal niet meer spelen en River ging in beroep tegen het besluit om de wedstrijd naar Madrid te verplaatsen, net als tegen een boete van 400.000 euro en twee duels zonder publiek.

Eerste duel eindigde in gelijkspel

Het duel lijkt nu dus toch gewoon door te gaan. Het eerste duel tussen de twee ploegen uit Buenos Aires in het stadion van Boca Juniors eindigde op 11 november in 2-2. Die confrontatie werd een dag uitgesteld vanwege het slechte weer.

De winnaar van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League, plaatst zich voor het WK voor clubs. Onder meer Champions League-houder Real Madrid is al verzekerd van deelname.

Boca Juniors won de Copa Libertadores zes keer en voor het laatst in 2007. River Plate schreef het toernooi drie keer op zijn naam, voor het laatst in 2015.

Het is de eerste keer in de 58-jarige geschiedenis van de Copa Libertadores dat de finale tussen Boca Juniors en River Plate gaat.