De Argentijnse politie heeft dinsdag één verdachte opgepakt naar aanleiding van de rellen die zich op zaterdag 24 november afspeelden voor de return tussen River Plate en Boca Juniors in de finale om de Copa Libertadores.

De man werd herkend op videobeelden en foto's op sociale media van de betreffende incidenten. Het gaat om een persoon uit de regio van Buenos Aires. Hij wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

De spelersbus van Boca Juniors werd ruim een week geleden op weg naar het stadion van River Plate aangevallen door supporters van de thuisclub. Er werd onder meer met traangas gegooid, waardoor meerdere spelers gewond raakten.

Door de ongeregeldheden werd de wedstrijd in eerste instantie uitgesteld naar zondag 25 november, maar op aandringen van Boca ging ook een dag later een streep door het duel. 

Fans River Plate bekogelen spelersbus rivaal Boca Juniors
47
Fans River Plate bekogelen spelersbus rivaal Boca Juniors

Return vindt in Madrid plaats

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol maakte vorige week bekend dat de return komende zondag buiten Argentinië wordt afgewerkt (aftrap 20.30 uur). Locatie is Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid.

De eerste ontmoeting tussen de twee aartsrivalen eindigde in een 2-2-gelijkspel. Boca won het toernooi zes keer en voor het laatst in 2007. River was drie keer de beste, waarvan de laatste keer in 2015.

De winnaar van de Copa Libertadores plaatst zich voor het WK voor clubs, dat van 12 tot en met 22 december in de Verenigde Arabische Emiraten wordt gehouden. Aan het toernooi doen de zes winnaars van de contintentale bekertoernooien en de kampioen van het organiserende land mee.