Technisch directeur Remco Oversier vertrekt per direct bij het kwakkelende NEC. Een verschil van inzicht over het technische beleid heeft geleid tot een breuk.

"Binnen NEC hebben we een duidelijk beeld van wat wij van de technische afdeling verwachten en hoe wij tot prestaties zouden moeten komen", zegt Ron van Oijen, voorzitter van de raad van commissarissen, dinsdag op de site van NEC.

"Dit kwam niet langer overeen met de visie van Remco, waardoor we uiteindelijk in overleg hebben besloten uit elkaar te gaan."

De 36-jarige Oversier werkte sinds de zomer van vorig jaar in Nijmegen. Hij kwam over van RKC Waalwijk, waar hij algemeen directeur was.

NEC slaagde er afgelopen seizoen niet in promotie naar de Eredivisie af te dwingen, wat wel het doel was van de Gelderse club. Met Jack de Gier als nieuwe trainer vallen de resultaten dit seizoen opnieuw tegen. NEC staat op de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, acht punten achter koploper FC Den Bosch.

De Gier ligt onder vuur, maar mag voorlopig blijven zitten. De trainer zag zijn ploeg vijf van zijn laatste negen wedstrijden verliezen, soms met grote cijfers.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Keuken Kampioen Divisie