De thuiswedstrijd van Paris Saint-Germain tegen Montpellier gaat zaterdag niet door. De politie in Parijs heeft verzocht het duel uit te stellen, omdat die dag mogelijk weer een grote protestactie van de 'Gele Hesjes' in de hoofdstad wordt gehouden.

De competitieleiders van de Franse Ligue 1 gaan met beide clubs op zoek naar een nieuwe datum, meldt PSG dinsdag.

De wedstrijd tussen PSG en Montpellier zou zaterdag om 16.00 uur beginnen. De ploeg uit Parijs staat met 43 punten uit vijftien wedstrijden al ver voor op de rest. Montpellier is de verrassende nummer twee van de ranglijst, met veertien punten achterstand op de ploeg van trainer Thomas Tuchel.

"We accepteren de situatie. Veiligheid is absoluut belangrijk", aldus Tuchel dinsdag op een persconferentie. "We moeten de situatie goed managen, zodat we in vorm blijven voor de uitwedstrijd tegen Rode Ster Belgrado van dinsdag in de Champions League."

Protesten in Parijs lopen flink uit de hand

De afgelopen twee zaterdagen liep het in Parijs flink uit de hand door actievoerende burgers, inmiddels beter bekend als de 'Gilets Jaunes' ('Gele Hesjes').

Afgelopen zaterdag waren er zo'n honderd gewonden en 250 arrestaties bij het protest in Parijs. De actievoerders zijn veelal ontevreden omdat ze niet rond kunnen komen.

PSG speelt woensdagavond in een midweekse speelronde in de Ligue 1 een uitwedstrijd tegen RC Strasbourg. Vedette Neymar zal dan door een lichte blessure niet meedoen.

Ravage in Parijs na protesten 'Gele Hesjes'
47
Ravage in Parijs na protesten 'Gele Hesjes'

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Ligue 1