Southampton heeft maandag manager Mark Hughes ontslagen wegens tegenvallende resultaten. De ploeg van Wesley Hoedt staat teleurstellend achttiende in de Premier League.

Ook assistent-trainers Mark Bowen en Eddie Niedzwiecki werden maandag op straat gezet door Southampton. "We willen Mark Hughes en zijn staf bedanken voor hun werk tijdens hun periode in het St. Mary's Stadium", schrijft de club in een verklaring.

Een andere voormalige assistent van Hughes, Kelvin Davis, leidt voorlopig de trainingen. Southampton meldt al te zijn begonnen met de zoektocht naar een nieuwe manager.

Hughes is de tweede manager die dit seizoen ontslagen wordt in de Premier League. Hekkensluiter Fulham nam vorige maand afscheid van Slavisa Jokanovic, die werd opgevolgd door Claudio Ranieri.

Southampton al tien duels zonder zege

De 55-jarige Hughes werd in maart bij Southampton aangesteld als opvolger van de ontslagen Mauricio Pellegrino. De club stond op dat moment één punt boven de degradatiestreep. Met twee zeges in vier duels leidde Hughes zijn ploeg naar handhaving.

De oud-speler van onder meer Manchester United, FC Barcelona, Bayern München en Chelsea was eerder bijna vijf jaar lang trainer van Stoke City. Voorheen werkte Hughes als bondscoach van Wales en coachte hij ook Blackburn Rovers, Manchester City, Fulham en Queens Park Rangers.

De enige competitiezege van Southampton dateert van 1 september (0-2 tegen Crystal Palace). Sindsdien wist de ploeg tien duels op rij niet te winnen. Zaterdag werd na een 2-0-voorsprong met 2-2 gelijkgespeeld tegen Manchester United.

Woensdag speelt Southampton met Davis op de bank in de Premier League uit tegen Tottenham Hotspur.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League